Informatieavond klompenpad Rijnstrangen

Publicatiedatum: 
9 oktober 2017
De Liemers is in landschappelijk en cultuurhistorisch opzicht een uniek gebied. Daarom wil de gemeente het bestaande wandelpad Gangen door de Rijnstrangen voortzetten als klompenpad. Op deze manier is het mogelijk om dit gebied nog beter te verkennen. Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) wil deze doorontwikkeling tot een nieuw klompenpad graag samen met bewoners van het gebied oppakken.

Wat zijn Klompenpaden?

Klompenpaden zijn wandelroutes in het agrarische landschap die zo min mogelijk over de verharde weg lopen. Onderweg komt u meer te weten over de ontstaansgeschiedenis van het landschap en/of over cultuurhistorisch en landschappelijke interessante objecten zoals oude boerderijen of namen van straten en paadjes. Zo kunt u als bewoner of recreant het gebied op een andere manier leren kennen. Zowel bij de ontwikkeling van het pad als bij het onderhoud spelen vrijwilligers een belangrijke rol.

Informatieavond

Wilt u meedenken over de route en de bijbehorende informatievoorziening voor het klompenpad Rijnstrangen? Wilt u na de heropening een rol spelen in het controleren en beheren van deze route in uw omgeving? Of bent u geïnteresseerd in de ontwikkeling van deze wandelroute? Kom dan naar de informatieavond!

Wanneer? Donderdag 12 oktober
Waar? Restaurant Zaal Thoen&Thans, Kerkweg 10 in Oud-Zevenaar
Hoe laat? Inloop met koffie is om 19.45 uur, aanvang is om 20.00 uur

Tijdens de informatieavond kunt u zich ook aanmelden voor de werkgroep bestaande uit bewoners en Stichting Landschapsbeheer Gelderland. Deze werkgroep gaat vervolgens aan de slag om een klompenpad te realiseren waar u als bewoner van het gebied volop van kunt genieten en trots op kunt zijn.

Meer informatie

Heeft u nog vragen? Of bent u verhinderd voor deze informatieavond maar heeft u wel belangstelling voor de klompenpadenwerkgroep? Dan kunt u contact opnemen met Erik van Eek van Stichting Landschapsbeheer Gelderland via (026) 3537444 of 06 50947113 of via e.vaneek@landschapsbeheergelderland.nl. U kunt ook kijken op www.landschapsbeheergelderland.nl of www.klompenpaden.nl.