GelrePas vanaf januari 2018 ook voor inwoners huidig Rijnwaarden

Publicatiedatum: 
30 november 2017
Vanaf 1 januari 2018 krijgen inwoners uit de huidige gemeente Rijnwaarden met een laag inkomen de GelrePas. Met de GelrePas kan men tegen flinke kortingen, en in sommige gevallen zelfs gratis, meedoen aan diverse activiteiten zoals een dagje uit, het volgen van cursussen, bezoek aan theater of concert of lid worden van een sportvereniging. Hiermee vervalt de huidige reductieregeling en is dit een van de eerste regelingen die is geharmoniseerd met de gemeente Zevenaar.

Naast de gemeente Zevenaar kennen ook de gemeenten Arnhem, Duiven, Overbetuwe, Renkum, Rheden, Rozendaal en Westervoort de GelrePas. Op www.gelrepas.nl vindt u een overzicht van de activiteiten welke met korting, of soms zelfs gratis worden aangeboden. Volgend jaar worden hieraan ook activiteiten uit de huidige gemeente Rijnwaarden toegevoegd. Inwoners van de huidige gemeente Rijnwaarden die daarvoor in aanmerking komen krijgen de pas uiterlijk eind januari 2018 automatisch thuisgestuurd.

Doelgroep

De GelrePas is voor degenen die een bijstandsuitkering ontvangen van hun gemeente. Ook zij die een ander inkomen ontvangen, tot maximaal 120% van de bijstandsnorm, kunnen voor de pas in aanmerking komen en deze aanvragen bij de gemeente. Voor kinderen van 4 tot en met 17 jaar is de GelrePas onderdeel van het Kindpakket. Zij komen in aanmerking voor het Kindpakket wanneer hun ouders in aanmerking komen voor de GelrePas.

Nieuwsbrief

Inwoners en verenigingen kunnen zich op www.gelrepas.nl abonneren op de tweemaandelijkse nieuwsbrief. In deze nieuwsbrief wordt iedere twee maanden het nieuwe GelrePasprogramma bekend gemaakt. Meer informatie over de GelrePas vindt u op de website www.gelrepas.nl.